Gasztro

Póréhagymás torta

A hagyma kihagyhatatlan a legtöbb húsos vagy zöldséges ételből, de mindig csak afféle mellékes hozzávaló, sosem főszereplő. Mi most olcsósága miatt a középpontba helyeztük, és olyan ételeket kreáltunk belőle, amelyek "nem jöhettek volna létre hagyma közreműködése nélkül".

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió, bors, tengeri só

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojássárgája

Póréhagymás torta

Elkészítés:

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleütjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végük kézzel összegyúrjuk, és golyót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek, laposabb tortaformába simítjuk.

A tejet, a tejszínt, a tojást, a reszelt sajtot és a karikára vágott póréhagymát a fűszerekkel és egy kevés sóval alaposan összekeverjük. Az így kapott masszát a tésztába öntjük, és légkeveréses sütőben 170 C fokra, normál sütőben 190 C fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt megsütjük.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top