Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 csomag mirelit vajas tészta
- 3-4 darab friss vagy 1 kis konzerv barack
- 15 dkg rizs
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A rizst a tejben a cukor hozzáadásával puhára főzzük (a tej mennyisége függ a rizs fajtájától is, ha nem puha még, adjunk hozzá pluszban tejet vagy vizet).
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd a vajat és a feldarabolt barackot. Lefedjük alufóliával, és hagyjuk pihenni fél órát.
Ezután egy tálra borítjuk, hogy teljesen kihűljön, majd a lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtott, hosszában kettévágott tésztacsíkokra halmozunk belőle.
Tojással megkenjük a tészta széleit, és a töltelékre hajtva egymásra hajtjuk úgy, hogy fedjék egymást. Tojással megkenjük, és 180-190 C fokos gőzös sütőben aranybarnára sütjük.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |