Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 csomag réteslap (6-8 lap)
- 1 dl olaj a lapok kenéséhez
- 1 tojás a rétes kenéséhez
A töltelékhez:
- 350 g mirelit spenótpüré
- 2 evőkanál olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál
- só, bors
Elkészítés:
A 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott fokhagymát, és felmelegítjük rajta a felengedett spenótpürét. Ha már felforrt, a keményítőt pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a spenótot.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapokat megkenjük olajjal, egymásra rétegezzük (rudanként 3-4 darab), a tölteléket egy rúdba rendezzük a tészta szélén, és szorosan feltekerjük.
Megkenjük tojással, ha van kedvünk, megszórhatjuk olajos magvakkal is. 170-180 C fokos sütőben pirosra sütjük.
Tipp: Fokhagymás tejföllel előételként vagy hús mellé köretként is tálalhatjuk. |
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |