Gasztro

Spentós rétes

Ebben a formában a gyerekek is szívesebben megeszik a spenótot, próbáld ki receptünket!

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 1 csomag réteslap (6-8 lap)
  • 1 dl olaj a lapok kenéséhez
  • 1 tojás a rétes kenéséhez

A töltelékhez:

  • 350 g mirelit spenótpüré
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál
  • só, bors

Spentós rétes

Elkészítés:

A 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott fokhagymát, és felmelegítjük rajta a felengedett spenótpürét. Ha már felforrt, a keményítőt pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a spenótot.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapokat megkenjük olajjal, egymásra rétegezzük (rudanként 3-4 darab), a tölteléket egy rúdba rendezzük a tészta szélén, és szorosan feltekerjük.
Megkenjük tojással, ha van kedvünk, megszórhatjuk olajos magvakkal is. 170-180 C fokos sütőben pirosra sütjük.

 

Tipp: Fokhagymás tejföllel előételként vagy hús mellé köretként is tálalhatjuk.

 

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top