Gasztro

Zöldséges-csirkés rétes

A zöldségpárolásnál só helyett használhatunk egy húsleveskockát, finom ízt kölcsönöz majd rétesünknek.

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 1 csomag réteslap (6-8 lap)
  • 1 dl olaj a lapok megkenéshez
  • 1 tojás a rétes megkenéshez

A töltelékhez:

  • 4 evőkanál olaj
  • 45 dkg vegyes zöldség kockára vágva (lehet mirelit is)
  • 1 dl tejszín
  • só, bors
  • 2 evőkanál keményítő
  • 5 dkg trappista sajt
  • 15 dkg csirkesonka, csíkokra vágva

Zöldséges-csirkés rétes

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntjük, és ha már elég puha, egy kevés vízzel elkevert keményítőt adunk hozzá. Ez azért kell, mert a zöldség valószínűleg majd levet enged a pároláskor – ha nem engedne, nyugodtan hozzáönthetünk 1 dl vizet.
Ezután belekeverjük a lereszelt sajtot és a sonkacsíkokat, majd az olajjal megkent réteslapokra tesszük a tölteléket (3-4 lapra a felét.)

Feltekerjük, megkenjük tojással, esetleg megszórjuk olajos magvakkal. 170-180 C fokos sütőben pirosra sütjük.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top