Gasztro

Étteremteszt: Rókusfalvy fogadó, Etyek

A neten való keresgélés közben szembesültem vele, hogy a híres médiaszemélyiség, Rókusfalvy Pál évek óta fogadót üzemeltet Etyeken. Gyorsan rákerestem a fogadó honlapjára, megnéztem az étlapot és a fotógalériát, majd felvettem a háromnapos túránk egyik programpontjaként.

Nagyon tetszett a rövid étlap, a szezonális fogások, úgy éreztem, egy próbát megér.

Hétköznap délben állítottunk be a fogadóba. A parasztházból átalakított étterem kerthelyiségében, egy árnyékos asztalánál telepedtünk le, s a fiatal pincérünk segítségével viszonylag hamar összeállítottuk a menüt.

Étteremteszt: Rókusfalvy Fogadó, Etyek

Kezdtük egy üdítően remek bablevessel. A leves habarás nélkül is sűrű, ízes, szépséges babszemekkel tarkított. Mindannyian elégedetten kanalazzuk ki az utolsó cseppeket is.

Jómagam kelkáposzta-főzeléket kérek, kétféleképp elkészített báránnyal. A fasírtnak készített verzió még elbírt volna néhány percet a tűzön, de a báránycsülök olyan omlós volt, hogy ez rögvest feledtette a burger hiányosságát.

A főzelék finoman simult a húsok alá, kellemes hátteret kínálva. Korábban is tudtam, hogy a rózsabors tökéletes partnere a húsoknak, de ez a fogás még inkább meggyőzött erről. A fűszerezés egyszerűen tökéletes volt.

A férjem elé kerülő lángoson pihenő kacsa nem csak külalakjában volt meglepő. Ízre is igen újszerű volt a céklával, szilvával gazdagított káposzta, amely egy tisztes lángosra halmozva tartotta a combot.

Étteremteszt: Rókusfalvy Fogadó, Etyek
Étteremteszt: Rókusfalvy Fogadó, Etyek

Ekkor már testületileg a jóllakás szélén balanszíroztunk, de mégis meg kellett kóstolnunk az aranygaluskát, valamint a formabontó s igen ötletes tökös-mákos rétest. A galuska hibátlan voltát erősítette a mandulával gazdagított vaníliasodó, a mákhabbal kínált tökös rétesben az ötleten kívül a kivitelezés is megérte. A habba forgatott mák könnyű kiegészítője volt a tökös rétesnek, egészen újszerű ízélményeket alkotva.

A lányok jó szokásukhoz híven bekérték magukat a konyhára, ahol Vidák Zoltán séf kalauzolta őket. Néhány perccel az eltűntük után boldog csacsogással kerültek elő a hölgyek a konyhából, egy-egy szeletnyi csokoládétortával.

Étteremteszt: Rókusfalvy Fogadó, Etyek

Hibátlan vendéglátás, jó személyzet, tízpontos konyha. Aki Etyeken jár, vagy csak jót szeretne enni, annak ajánlom.

 

NLC-tipp: érdemes kipróbálni a heti kínálatot s a házigazda pincészetének borait.

  • Előételek: 790 forinttól 1990 forintig.
  • Levesek: 590 forinttól 690 forintig.
  • Főételek: 2090 forinttól 2990 forintig.
  • Desszertek: 890 forinttól 990 forintig.

Rókusfalvy fogadó
2091 Etyek, Alcsúti út 4.
www. etyekvendegfogado.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top