nlc.hu
Gasztro
Céklás-kecskesajtos rizottó

Céklás-kecskesajtos rizottó

A rizottó olasz eredetű finomság, és teljesen másfajta ételt értenek alatta, mint amit Magyarországon a legtöbben rizottónak neveznek.

Hozzávalók:

  • 1 adag alap rizottó – parmezán nélkül!
  • 1 nagyobb cékla
  • 15 dkg kecskesajt
  • 5-10 dkg kockázott baconszalonna

Céklás-kecskesajtos rizottó

Elkészítés:

A céklát alufóliába tekerjük, és sütőben 200 C fokon 1-1,5 óra alatt puhára sütjük.

Kockára vágjuk, és a kész rizottóhoz keverjük. A szintén kockára vágott kecskesajtot is hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. Ha túl sűrűnek érezzük, az alaplével hígíthatjuk a rizottót.

Tálalás előtt megszórjuk pirított baconkockákkal, a tetejét pedig szeletnyi kecskesajttal díszítjük. Elsőre kicsit furcsa fogásnak tűnhet, de megéri kipróbálni, mert tényleg isteni!

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top