nlc.hu
Gasztro
Tenger gyümölcsei rizottó

Tenger gyümölcsei rizottó

A rizottó olasz eredetű finomság, és teljesen másfajta ételt értenek alatta, mint amit Magyarországon a legtöbben rizottónak neveznek.

Hozzávalók:

  • 1 adag alaprizottó
  • 50 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 paradicsom (elhagyható)
  • só, bors

Tenger gyümölcsei rizottó

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a tenger gyümölcseit, sózzuk, borsozzuk, majd saját levében néhány perc alatt puhára pároljuk.
A levet elforraljuk, és hozzákeverjük a rizottóhoz.

Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Tipp: Készíthetjük csak garnélával is, akkor facsarjunk a vajhoz egy kis citromlevet is, azon futtassuk meg a rákokat.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top