Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 25 dkg jázmin rizs
- 1 citrom héja
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Egy evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a megtisztított és felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rászórunk egy mokkáskanálnyi reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk.
Közben a rizst a megmaradt olajon kicsit megpirítjuk, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.
A megfőtt rizst a gombához keverjük, és apróra vágott petrezselyemmel hintjük meg.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |