Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertéshús
- 20 dkg darált marhahús
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- egy rúd fahéj
- 400 g paradicsomkonzerv
- 10 dkg aszalt füge
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- só, bors
- 1 kis szárított erőspaprika
- fél dl olívaolaj
- 1 marék szeletelt mandula
Elkészítés:
Keverjük össze a húsokat. Adjuk hozzájuk a tojást, egy apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a zsemlemorzsát, 1 kiskanál fahéjat, sót és borsot. Keverjük alaposan össze, majd formázzunk kis gombócokat belőle. (Körülbelül 30-40 darab lesz ebből a mennyiségből).
A húsgombócokat süssük ki olívaolajban.
Ugyanebben az olajban pirítsuk meg másik felkockázott hagymát, adjuk hozzá a másik gerezd felaprított fokhagymát, az egész fahéjat és a negyedbe vágott aszalt gyümölcsöket.
Öntsük fel a paradicsomszósszal, majd tegyük vissza a húsgombócokat, sózzuk, borsozzuk. 20 percig forraljuk a szószt, ízlés szerint erősítsük a paprikával.
Teflonserpenyőben pirítsuk meg a szeletelt mandulát, tálalás előtt szórjuk meg vele a húsgombócokat.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |