nlc.hu
Gasztro
Bélszín dijoni mustáros ribizlivel

Bélszín dijoni mustáros ribizlivel

Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk a finom nedűkből.


Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg bélszín
  • durvára tört koriandermag
  • durvára tört fekete- és fehérbors
  • étolaj
  • tengeri só

A mártáshoz:

  • 50 dkg piros ribizli
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • csipet tengeri só

Bélszín dijoni mustáros ribizlivel

Elkészítés:

A lehártyázott, egészben hagyott bélszínt bedörzsöljük az olajjal, és beleforgatjuk a fűszerekbe. Folpackba tekerjük, és hűtőben legalább három-négy napig érleljük.
Felhasználáskor serpenyőben minden oldalát elősütjük, majd 130 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Meleg helyen, félig lefedve 15 percig pihentetjük.

A mártáshoz 40 dkg ribizlit a mustárral, a cukorral, a borral és a sóval, fél liter víz hozzáadásával felteszünk főni. 30 perc főzés után sűrű szitán átpasszírozzuk. Visszatesszük forrni, beletesszük a maradék ribizlit, egyet forralunk rajta, és le is húzzuk a tűzről, majd a hús mellé tálaljuk.
Köretként kiváló lehet a puliszka, esetleg a héjában sült burgonya is.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top