Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl tejszín
- 10 dkg tejföl
- 15 dkg vaj olvasztva
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- vaj és liszt a formához
A krémhez:
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál víz
- a díszítéshez málna és barack
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és simára keverjük. A vajazott-lisztezett formát félig töltjük a tésztával. Először 180 C fokon 10 percig sütjük, majd hogy jól átsüljön, 150 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a cukorral és a citrom héjával felforraljuk, a pudingporral és a vízzel simára keverjük, és a tejszínhez öntve pudingot főzünk belőle. Még forrón hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük benne, majd félretéve hagyjuk kihűlni.
A kisült tésztát a peremétől számítva egy centivel beljebb körbevágjuk, ezzel elősegítve azt, hogy egy 1 cm vastag tészta réteget kiemeljünk, itt lesz ugyanis a puding helye. Ide töltjük a kihűlt pudingot, melyet málnával és barackkal díszítünk.