Hozzávalók:
A formához:
- 15-20 darab babapiskóta
A piskótalapokhoz:
- 3 tojás
- 6 dkg liszt
- 6 dkg cukor
A töltelékhez:
- 30 dkg erdei gyümölcs (szamóca, áfonya, málna, szeder)
- 4 -5 dl tejszín
- 1 Zselatin fix
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojásból, a cukorból és a lisztből klasszikus módon piskótatésztát készítünk, és két kerek lapot sütünk belőle, melyek átmérője 2 cm-rel legyen kisebb, mint a charlotte formába öntéséhez használt edény. A hűtőből kivett tejszínt 10 dkg porcukorral és a zselatin fixszel együtt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a villával összetört gyümölcsöket. Óvatosan összekeverjük.
1. fázis : Egy műanyag tálat alufóliával kibélelünk, és a babapiskótákat körbe állítjuk, a réseket pedig félbevágott piskótákkal töltjük ki.
2 fázis : Egy kevés krémet teszünk a tál aljára, és ráhelyezzük a piskótalapot. Gyümölcsöt is szórhatunk a rétegek közé.
3. fázis: Egy újabb réteg krémet kenünk a piskótára, és végül egy piskótalappal bezárjuk a tetejét – ha kiborítjuk, ez lesz majd az alja.
Hűtőben pihentetjük 3-4 órát, majd óvatosan egy tálra borítjuk, és friss gyümölcsökkel díszítjük.
Elkészítés:1 óra+3-4 óra pihentetés