Hozzávalók a tésztához:
- 1,5 dl tojás sárgája
- 0,5 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- 3,3 dl tojásfehérje
- 16 dkg liszt
- 14 dkg cukor
A töltelékhez:
- 8 dl hideg tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- gyümölcs (barack, szeder, málna stb.)
Elkészítés:
Mivel itt nagyon fontos a tojássárgája és –fehérje arány, nem tudunk pontos mennyiségeket megadni a tojásokra vonatkozóan, hiszen azok súlya eltérő lehet. Erre megoldás, ha egy mércés poharat használunk a mennyiségek kimérésénél, és abba ütjük a tojásokat. (Valószínű, hogy legalább 6-8 darabra is szükségünk lesz.)
A tojássárgájáját, az olajat, a vaníliás cukrot és a citromhéjat géppel kihabosítjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a felhabosított sárgáját, hogy a habot ne törjük össze.
Végül a sütőporral elkevert lisztet rászitáljuk a masszára, és óvatosan beleforgatjuk. Nyomózsákba
töltjük a tésztát, és sütőpapírral fedett tepsibe 5 cm átmérőjű halmokat nyomunk.
170 C fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük.
Ha kihűltek a korongok, kettesével tejszínhabbal összetöltjük őket, az oldalukat gyümölccsel díszítjük.