Hozzávalók kb. 8-10 adaghoz:
- 1 csomag leveles tészta
- szóró liszt
- 40 dkg friss málna
- 1 rúd vanília
- 10 dkg porcukor
- 4 dl tejszín
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkán 1 mm vékonyra és tepsi méretűre nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, majd a kinyújtott tésztát 20 percig pihentetjük a hűtőben. Ez azért szükséges, hogy a tészta ne ugorjon össze a sütőben. Sütés előtt egy pici vízzel megpermetezzük, és 200 C fokon aranybarnára sütjük.
1. A kihűlt tésztát először 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd a csíkokból 4-5 cm-es hasábokat vágunk.
2. A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével habbá verjük. Fontos, hogy felhasználás előtt a tejszínt 12 óráig hűtsük, mert így lehet kemény habbá verni. A tejszínt zsákba töltjük. A rétegeket úgy alkotjuk, hogy minden málnaszem mellé egy adag habot nyomunk.
3. Ráhelyezzük a következő réteg tésztát, majd megfordítjuk a „mintát”. A tejszínhab felé málnát, a málna felé tejszínhabot nyomunk.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: A málnán kívül bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük. |
Elkészítési idő: kb. 50 perc