Hozzávalók:
- 1 adag omlós tészta
- 20 dkg marcipánmassza
- 2 tojássárgája
- 2 egész tojás
- 10 dkg puha vaj
- 3 darab puha körte
Elkészítés:
Az omlós tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vékonyra. Akkora köröket vágunk belőle, hogy a pite formácskákat ki tudjuk vele bélelni. A marcipánt, a tojásokat és a puha vajat simára keverjük.
A nyers tésztával bélelt formát kétharmadig töltjük vele. A körtéket megpucoljuk, majd négybe vágjuk, és kiemeljük a magházat. A körte domború felét beirdaljuk, majd belenyomjuk a marcipános krémbe. 160 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp: Még melegen vaníliafagylalttal tálalhatjuk. A sütemény minősége függ attól, hogy milyen marcipánt használunk. A legjobb az 1:1 arányú marcipán, amely 1 kiló mandulából és 1 kiló cukorból készül. |