Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 40 dkg meggy
- 15 dkg cukor
- fél narancs reszelt héja
- 3 evőkanál keményítő
- kevés víz
A morzsához:
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg + 1 evőkanál liszt
- 8 dkg vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az omlós tésztát kinyújtjuk, és akkora köröket vágunk belőle, hogy a formánkat ki tudjuk bélelni. A kibélelt formákat hűtőbe tesszük, míg a töltelék elkészül.
A meggyet és a cukrot egy lábasban feltesszük főni, hozzáadjuk a fahéjat és egy pici vízzel elmosott keményítővel besűrítjük. Kivesszük a hűtőből a formákat, és elosztjuk benne a tölteléket.
A morzsa alapanyagait egy tálban a kezünkkel elmorzsoljuk úgy, hogy ne álljon össze tésztává. Ezt a morzsát szórjuk a sütemény tetejére, és 170 C fokon 30-35 percig sütjük, míg a felső morzsás réteg piros és ropogós nem lesz.