Hozzávalók:
- 25 dkg kuszkusz
- 5 dl hús- vagy zöldségalaplé
- 1 közepes cukkini
- fél lime lereszelt héja és pár csepp lé
- petrezselyem
- friss menta
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vágható krémfehér sajt
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
Karikázzuk fel a megmosott cukkinit, majd teflonserpenyőben olívaolajon 1 gerezd fokhagymával grillezzük készre. Közben forraljuk fel az alaplevet, zárjuk le alatta a gázt, adjuk hozzá a kuszkuszt, és fedjük le az edényt.
A kuszkusz kb. 10 perc alatt magába szívja a levet, és megpuhul.
A kész kuszkuszt keverjük el a cukkinivel, a felkockázott sajttal, adjuk hozzá a maradék gerezd aprított fokhagymát, petrezselymet és mentát.
A lime héjával és levével ízesítsük, sózzuk, borsozzuk, langyosan tálaljuk.
Jó tudni! A kuszkusz berber eredetű szó, nagyjából azt jelenti, „”jól megsodort”. A név a készítési módjára utal, a kuszkusz ugyanis búzából őrölt dara, amit vízzel és liszttel sodornak (sok helyen még kézzel) apró gömböcökké, majd leszitálják róla a felesleget, és kiszárítják. Marokkóban mindig lassan párolják erre szolgáló edényben, ennek hatására megdagad és megpuhul. |
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |