A recept egyszerű. Látványosat és jót kell adni. A korábban silánnyal egyenlővé tett „all you can eat” az ő munkásságuknak köszönhetően az én olvasatomban új értelmezést kapott. Arról nem is beszélve, hogy gyermeki lelkesedéssel viseltetek a szalagon kicsiny tálakban szambázó távol-keleti ínyencségek iránt. A hely úgy lett kialakítva, hogy a kínálatot nemcsak a futószalagos svédasztal mellett ülve lehet végigenni, hanem lehetőség van különtermekbe vonulni, ahová a pincérek hordják be azokat az ínyencségeket, amelyeket megkívánunk.
A japán konyha alapkövének számító szusi számomra az abszolút ehető kategóriába tartozik. Érdekes, hogy a barátaimban lévő ellenállást általában az omlettes nigiri törte meg, illetve a színpompás umaki. De ezek mellett nagy sikere van a zöldalma-levesnek, a tápiókagyöngyöket ringató kókuszlevesnek, a rántott ráknak, a thai egytálételeknek. A Wasabi olyan asztaltársaságok számára is alkalmas, ahol a vendégek egy része nem rajong a rizspárnán tálalt nyers halért, hiszen elég széles a választék az európai gyomor számára is könnyen emészthető tésztával, rizzsel körített fűszeres húsokból.
A Wasabiban hétköznap délben 3990 forint, hétköznap este és hétvégénként 4990 forint egy tisztes jóllakás.
NLC-tipp: érdemes a szalag elejéhez ülni, így mi kezdjük a készlet dézsmálását. Ha elfogyott a szalagról a szívünk vágya, akkor a pincéreink készséggel hoznak. Abban az esetben, ha gyalogosan érkezünk, érdemes az ebéd mellé kérni egy kis szakét is a teljesség kedvéért.
Wasabi – Running Sushi and Wok Restaurant
1037 Budapest, Szépvölgyi út 15.
1123 Budapest, Alkotás utca 53.
1065 Budapest, Podmaniczky út 21.
Debrecen, Piac utca 18.