nlc.hu
Gasztro
Étteremteszt: Wasabi

Étteremteszt: Wasabi

A Wasabi jött, látott és győzött. Több mint négy éve léptek be a magyar piacra, kihasználva a Budán élő japán kolónia igényeit, aztán olyan sikerük lett a magyar vendégek között is, hogy jelenleg már három étteremmel üzemelnek Budapesten, és egy vendéglőjük működik Debrecenben.

Étteremteszt: WasabiA recept egyszerű. Látványosat és jót kell adni. A korábban silánnyal egyenlővé tett „all you can eat” az ő munkásságuknak köszönhetően az én olvasatomban új értelmezést kapott. Arról nem is beszélve, hogy gyermeki lelkesedéssel viseltetek a szalagon kicsiny tálakban szambázó távol-keleti ínyencségek iránt. A hely úgy lett kialakítva, hogy a kínálatot nemcsak a futószalagos svédasztal mellett ülve lehet végigenni, hanem lehetőség van különtermekbe vonulni, ahová a pincérek hordják be azokat az ínyencségeket, amelyeket megkívánunk.

A japán konyha alapkövének számító szusi számomra az abszolút ehető kategóriába tartozik. Érdekes, hogy a barátaimban lévő ellenállást általában az omlettes nigiri törte meg, illetve a színpompás umaki. De ezek mellett nagy sikere van a zöldalma-levesnek, a tápiókagyöngyöket ringató kókuszlevesnek, a rántott ráknak, a thai egytálételeknek. A Wasabi olyan asztaltársaságok számára is alkalmas, ahol a vendégek egy része nem rajong a rizspárnán tálalt nyers halért, hiszen elég széles a választék az európai gyomor számára is könnyen emészthető tésztával, rizzsel körített fűszeres húsokból.

 

A Wasabiban hétköznap délben 3990 forint, hétköznap este és hétvégénként 4990 forint egy tisztes jóllakás.

 

NLC-tipp: érdemes a szalag elejéhez ülni, így mi kezdjük a készlet dézsmálását. Ha elfogyott a szalagról a szívünk vágya, akkor a pincéreink készséggel hoznak. Abban az esetben, ha gyalogosan érkezünk, érdemes az ebéd mellé kérni egy kis szakét is a teljesség kedvéért.

 

Wasabi – Running Sushi and Wok Restaurant

1037 Budapest, Szépvölgyi út 15.

1123 Budapest, Alkotás utca 53.

1065 Budapest, Podmaniczky út 21.

Debrecen, Piac utca 18.

http://www.wasabi.hu/

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top