Gasztro

Fittnessz az immunrendszernek

Ki ne ismerné őket? Két "barátunkat", akik azonnal megjelennek, amint odakint hűvös és csapadékos lesz az idő: a köhögést és a náthát. Bárhová megyünk: mindenhol tüsszögnek, köhögnek, orrot fújnak. Milyen jó, ha erős az immunrendszered, amely a tolakodó barátokat egyszerűen az ajtó előtt hagyja!

Fittnessz az immunrendszernekVilágos, hogy ha kint csapadékos, ködös az idő és a hideg a csontjainkig hatol, nem igazán csábít minket, hogy kimenjünk és a szabadban sétáljunk. Pedig egy sétával egyszerre két legyet üthetünk.

Mind a mozgás, mind pedig a friss levegő erősíti az immunrendszert, ha az időnek megfelelően felöltözünk. De ha mégis fáznánk, szerencsére ott vannak a fenséges teák, amelyek átmelegítenek bennünket és még kulináris élményt is nyújtanak.

 

Olyan az immunrendszered, ahogyan étkezel

A mozgás és a friss levegő mellett, döntő szerepe van a táplálkozásnak is abban, hogy állandó vendég-e a köhögés vagy a nátha a háznál, vagy immunrendszerünk zárt ajtót mutat a pirosló orrnak. Ajánlott most a sok C vitamin fogyasztása, mivel erősíti az immunrendszerünket. Ilyen hideg időben különösen fontos, hogy együnk gyümölcsöket és zöldségeket – még ha télen nem is teremnek a fákon (legalábbis nálunk). Azért ne csüggedj, ha kevés friss gyümölcsöt látsz a boltokban. Igyál egy csésze zöld teát a hideg napokon, amely sok C vitamint és antioxidánst tartalmaz, és az sem mellékes , hogy az íze is fantasztikus.

Fittnessz az immunrendszernek

 

 

Nevetni egészséges

Az anyák napját és az apák napját mindenki ismeri.

Fittnessz az immunrendszernekDe tudtad, hogy a nevetésnek is van világnapja? Igen, valóban van! Május első vasárnapján. Azért a nevetés az év további 364 napján is egészséges, ezért nevessünk minél többet! Erősítsük a szervezetünk saját immunrendszerét. 
Ezenkívül megállapították, hogy a nevetés gyulladás- és fájdalomcsökkentő anyagokat szabadít fel, és lebontja a stresszért felelős hormonokat. Ha nevetünk, akkor a meditációs gyakorlatokhoz hasonló szellemi ellazulást érhetünk el. Egy perc nevetés ugyanolyan frissítő, mint 45 perc lazítóedzés!

Irány a vörös fény

A megfázás  elkerülése érdekében fordulj a vörös fényhez segítségért. Irány az infravörös kabin! Hatékonyabb, mint a  szaunalátogatás -, még ha alacsonyabb hőmérsékleten is működik. Ez azért van így, mert az infravörös fény a hőt a szervezet mélyebb rétegeibe szállítja.

A testhőmérséklet rövid időre megnő, ez pedig serkenti az immunrendszert. Ezenkívül javítja az anyagcsere-folyamatokat, és fokozza a szövetek vérkeringését.

Fittnessz az immunrendszernek

 

 

Terméktipp:

 

Fittnessz az immunrendszernekTEEKANNE Harmónia a testnek és a léleknek „Immuni Tea”

Egy élénkítő gyógytea, amely erősíti az immunrendszert, ha testünk védelme érdekében természetes támogatásra van szükségünk. A honeybush (mézbokor), a verbéna, az édesgyökér, a fahéj és a citromfű élénkítő és serkentő hatásúak, pompás ízét pedig a borsmentának és a körömvirágnak köszönheti.

 

Fittnessz az immunrendszernekTEEKANNE Világszerte különleges teák “Zen Chai” – egy ízletes és egészséges zöld tea különlegesség

A zöld teát Kínában már évezredek óta ízletes italként és a jó közérzet forrásaként tartják számon. Napjainkban a természetes antioxidáns tartalma miatt vált híressé, amely segíti a szervezet szabad gyökök elleni védelmét. A “Zen Chai” ízletes teakeverék egyesíti a zöld tea kitűnő ízét, valamint a citrom és mangó zamatát

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top