nlc.hu
Gasztro
Gyümölcstea – az egészséges szomjoltó

Gyümölcstea – az egészséges szomjoltó

Kitűnő íz, nincs benne plusz kalória, változatos az ízletes gyümölcsök sokfélesége miatt - ezért ideális szomjoltó a gyümölcstea.

Testünknek sok folyadékra van szüksége. Kb. napi 2,5 literre, melyből 1,5 litert italok formájában fogyasztunk, állítják a napi szükségletről a táplálkozási tanácsadók. Aki sokat is mozog és testileg aktív, annak a szükséglete akár megháromszorozódhat. Gyerekeknek és fiataloknak is hasonlóan magas a folyadékszükségletük. Ezért fontos, hogy egészséges szomjoltókat, mint a víz – legjobb, ha szénsavmentes -, vagy nem cukrozott gyógy- és gyümölcsteákat fogyasszunk. Aki teljes ízre vágyik kalóriák nélkül, az fogyasszon gyümölcsteákat. A gyümölcsteák a táplálkozási piramis alapján, az ajánlott italok közé tartoznak. Ezzel szemben cukrozott üdítők pedig nemcsak „rejtett” energiaszállítók, hanem elégtelen fogápolás mellett fogszuvasodást is okoznak.

 

Gyümölcstea - az egészséges szomjoltóHa többet iszunk, jobban megy a tanulás

Tény, hogy a legtöbb ember túl keveset iszik, vagy éppen nem megfelelő italokat fogyaszt. Már kevés folyadékveszteségnél is, (a tudósok egy-három százalékot említenek), észrevehető a szomjúság és az akár 20 százalékos teljesítménycsökkenés. A szomjúság mindig figyelmeztető jele annak, hogy folyadékhiány áll fenn. Ajánlott inni, még mielőtt megjelenik a szomjúság érzése. Sokszor épp a gyerekek és a fiatalok felejtenek el elegendő mennyiséget inni. Az ízbeli sokféleség, amelyet a gyümölcsteák kínálnak, ideális lehet az ivás elősegítéséhez.

 

Szomjoltás kalóriák nélkül

Egy gyümölcstea, mint pl. a narancs, az alma, a szeder, a csipkebogyó, a citrom, a ribizli vagy a hibiszkusz jó alternatíva a sok cukrot és kalóriát tartalmazó üdítőkkel szemben. A gyümölcstea-keverék hűvös napokon felmelegít , forró napokon viszont lehűt.  A gyümölcsteákat nem szükséges édesíteni, mert könnyű, természetesen édes ízük van.

Gyümölcstea - az egészséges szomjoltó

 

 

Sokféleség

A sokféle gyümölcs az ízirányzatok és természetes alkotóanyagok gazdag választékát kínálja, melyek különféle pozitív hatást tudnak kifejteni.

Gyümölcstea - az egészséges szomjoltóAromatizált gyümölcsdarabokból, bogyókból, hibiszkuszból, csipkebogyóból és virágokból fenséges keverékeket lehet alkotni, melyek összetételük alapján hűsítenek, felmelegítenek vagy ellazítanak. Teáscsészénkbe varázsolják a trópusi gyümölcsök egzotikus illatát, a hazai gyümölcsfajták zamatát, az erdei bogyók ízét. A gyümölcstea-keverékek egyre nagyobb fantáziáról tanúskodnak. Így pl. az érett csipkebogyót és a hibiszkusz virágát bogyók finom, gyümölcsös aromájával finomítják. Vagy a válogatott almatea-keverékhez hibiszkuszt, narancsot és citromot vegyítenek. Az áfonyából, érett cseresznyéből, vérnarancsból készült gyümölcsteák, nem elfelejtve a hazai szedret, epret vagy a málnát, a gyümölcsteát ideális itallá teszik, amelyet bármikor szívesen fogyasztunk.

 

Terméktipp:

 

Gyümölcstea - az egészséges szomjoltóTEEKANNE Gyümölcsök világa „Multivitamin” – egy 10 féle vitamint tartalmazó, ízletes gyümölcstea keverék az édes gyümölcsök aromájával

 

A TEEKANNE Gyümölcsök világa „Multivitamin” egy kellemes gyümölcstea keverék, amely egyesíti a természetes gyümölcsök édes ízét és a nap érlelte bogyógyümölcsök zamatát. Emellett 10 különféle vitamin gondoskodik a napi vitaminszükségletről. Ez az exkluzív gyümölcs tea keverék az egész család számára kellemes ital lehet – hidegen és melegen egyaránt.

 

 

Gyümölcstea - az egészséges szomjoltóTEEKANNE Gyümölcsök világa „Nagymama kedvence” – egy különleges gyümölcstea keverék a fahéj, a fekete bodza, a vanília és a szilva ízével

Fedezze fel a nagymama híres és titkos gyümölcstea különlegességének receptjét! Érett gyümölcsök, valamint a fekete bodza, a vanília, a fahéj és a szilva együttes ízvilágának köszönhető a TEEKANNE Gyümölcsök világa “Nagymama kedvence”, mely az egész család számára különleges élvezetet nyújt.

 

Gyümölcstea - az egészséges szomjoltóTEEKANNE Gyümölcsök világa „Erdei gyümölcsök” – ízletes gyümölcs tea keverék a nap érlelte erdei gyümölcsök zamatával

A nap érlelte természetes gyümölcsök, a málna és a szeder, valamint az eper és az áfonya együttes zamatának köszönhető a TEEKANNE Gyümölcsök világa „Erdei gyümölcsök” minden korosztály számára ízletes teakeveréke. Akár hidegen, akár melegen fogyasztjuk, ez a gyümölcs tea mindig kellemes élményt nyújt.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top