Gasztro

Teafogyasztás 125 éve

A teakedvelők számára 1882 fontos mérföldkő. Ebben az évben alapították Drezdában az R. Seelig & Hille nevű céget, a TEEKANNE elődjét. Azóta pedig töretlenül halad előre a cég. Úttörő újításokkal szerzett magának világhírnevet. Ma már a világ számos helyén tudják mint jelent a név: TEEKANNE. A tea, amely kényeztet.

125 éves a teafogyasztásR. Seelig & Hille 1882-ben azzal a céllal alapították teaüzemüket, hogy a teát elérhetővé tegyék mindenki számára. Ez pedig abban a korban merész vállalkozásnak számított.  Hat évvel később már azonban törvény által védett lett a „TEEKANNE” név és a logó. Azóta a tea élvezettel teli világa elképzelhetetlen lenne a TEEKANNE márka nélkül.

1892-ben átvette a céget két elhivatott fiatal vállalkozó, Rudolf Anders és Eugen Nissle. Ahhoz, hogy valódi márkacikk lehessen a tea, akkoriban még hiányzott az egyenletesen magas minőség. Anders és Nissle úttörő jelentőségű ötlettel lepte meg a teavilágot. Elsőként árultak vegyes, csomagolt teát. A teakeverés művészetének tökéletesítésével a TEEKANNE-nak sikerült elérnie, hogy mindig ugyanazt a jó minőséget tudja nyújtani.
Ezzel a teapiac számára iránymutató újítással a vállalkozás rövid időn belül világhírnévre tett szert.

125 éves a teafogyasztásInnovatív teafilter-csomagoló gépek

A TEEKANNE történetét új ötletek és korszakalkotó feltalálások határozták meg. Már 1929-ben megjelentek a piacon az első TEEKANNE filteres teatasakok.

A TEEKANNE saját, Adolf Rambold által kifejlesztett teafilter-csomagoló gépeket gyártott, amelyeket világszerte sikeresen értékesítettek.

Az 1949-ből származó, teljesen automata CONSTANTA teafilter-csomagoló gép percenként akár 180 teatasakot is képes volt gyártani.

 

A kétkamrás filteres teatasak forradalmasítja a teakészítést

A teakészítés igazi forradalmát a TEEKANNE 1949-ben valósította meg, a kétkamrás teatasak szabadalmaztatásával. Ezzel bevezették a modern  teafőzés alapjait.
A kétkamrás teatasakot a legfinomabb filterpapírból hajtogatják, és nem ragasztják. A tea két kamrában van elosztva, így a víz a teát optimálisan négy oldalról éri, és az aromája maximálisan érvényesülni tud.

 

Mindent egy kézből

125 éves a teafogyasztásA teakeverékek folyamatosan jó minőségének biztosítása érdekében a TEEKANNE nem köt kompromisszumokat, és a teagyártás minden lépését saját kézben tartja – a legjobb szüretek kiválasztásától kezdve a minőségellenőrzés minden fokozatán át egészen a csomagolásig.

A „two leaves and the bud” aranyszabály a teát szüretelők számára. A teanövénynek csak a két legújabb levelét és a levélrügyét szabad leszüretelni a legjobb teaminőség elérése érdekében. A teakóstolók (Tea-Taster) közvetlenül a származási országokban kóstolják meg a nyers árut, majd kiválasztják a legjobb minőségűt, és a különböző szüretekből és termelésekből származó teákból keverékeket (ún. blend-eket) állítanak össze. Természetesen a  teakóstolók a kész teákat is megkóstolják és értékelik.

A TEEKANNE tesztlaborokban a nyersárut, és a kész teákat is a legszigorúbb minőségi ellenőrzéseknek vetik alá.

A kíméletes feldolgozás ma is a TEEKANNE saját fejlesztésű és gyártású TEACSOMAGOLÓ gépeiben történik.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top