Gasztro

Az új súlytalanság

Leadni a súlyfölösleget: mi sem könnyebb ennél. A Hollywood-i új őrületet úgy hívják "detox", és az anyagcserére, a vesére, a hólyagra, a májra és a belekre hat. Nálunk "méregtelenítés" néven ismert, és hatását már régen bizonyították.

A világ legszebb asszonyai Amanda Griggs mágikus képességeiben hisznek. De ki is Amanda Griggs? Kérdezzék meg Elle Macpherson top-modellt. A Detox-Queen, a sztárokat három napra lékúrára fogja, amelyet akupunktúrás kezeléssel és nyirok elvezetéses masszázzsal párosít. Kevésbé kellemes, de elmaradhatalan része még a programnak: a beöntés. Egy azonban biztos, megéri az erőfeszítést: tiszta bőr, friss kinézet, új energia. Jessica Alba, Beyoncé és Denise Richards, hollywood-i sztárok is esküsznek a Detox-érzésre.
A Hollywoodból származó őrület, jó alapokra épül. Mindannyian tudjuk, hogy a nagy mennyiségű kalória, az alkohol vagy a nikotin  rossz közérzethez vezet. Ehhez társulnak még a különböző vegyszerek maradványai, amelyek a levegőn, a vízen és a táplálékon keresztül áramlanak a testünkbe. Ezek a nem kívánt anyagok salakként lerakódnak a szervezetünkben. Nemcsak mérgezőek, hanem még a zsírokat is megkötik. Ezen csak egy segíthet: a méregtelenítés. A testet ki kell tisztítani a mérgektől, a lelket a csábítástól. Javítja a kedvünket és csökkenti a súlyunkat. Különösen nyáron hatékony a kúra, de bármikor elvégezhető.

Az új súlytalanság

 

Nem arról van szó, hogy a szervezetünk nincs arra megfelelően felkészülve, hogy a méreganyagokat maga építse le, hiszen az automatikus öntisztító programunk állandóan be van kapcsolva, de egy kis segítség soha nem árthat. Egy célzott tisztító kúra akár otthon is véghez vihető. Ami fontos: el a kezekkel a kávétól, az alkoholtól és a cigarettától. Ehelyett sok mozgás a friss levegőn, elegendő alvás és lehetőleg semmi stressz.

 

Méregtelenítés otthon:
Mindenkinek, aki otthon szeretne méregteleníteni, különösen fontos, hogy csak orvosi ellenőrzés mellett végezze a tisztító kúrát. Minden méregtelenítő kúra előtt EKG vizsgálatot, vérvételt és hasi kivizsgálást kell végezni. Ezon kívül: ügyeljünk arra, hogy a kúrát ne egy stresszes időszakban kezdjük el. A test intenzív munkát végez, hogy kiválassza a mérgeket a szervezetből. Ez természetesen megterhelő. Ezért csak akkor szabad méregtelenítést végezni, ha testünktől és a lelkünktől sem sajnáljuk a szükséges idő ráfordítását.

 

Méregtelenítés kezdőknek:
Minden kezdet igen keserű. Különösen, ha valaki a méregtelenítését keserűsóval kívánja segíteni.

A gyógyszertári keserűsó gyorstisztítóként hat a gyomor-bél traktusban. A szer, amelyet meleg vízben kell feloldani, élénkíti az anyagcserét. Mindazonáltal nem szabad mindennap fogyasztani. Mivel fontos a pontos adagolás, a legjobb, ha a mennyiséget orvossal íratjuk fel.

 

Folyadék pótlás:
Aki sok vizet iszik, a legjobb úton halad, mivel a víz kimossa a méreganyagokat a szervezetből. Éppen ilyen segítő hatású lehet a tea is. Különösen a tisztító és vízhajtó hatású a csalán tea.

 

Étkezés:
Fontos, hogy ilyenkor ne vegyünk magunkhoz állati eredetű fehérjét, mivel salakanyagokat hagy hátra a szervezetünkben. Fogyasszunk inkább burgonyát, amely C vitamint és káliumot tartalmaz, vagy articsókát, amely tisztítja a májat. Együnk a szója termékeket is, amelyek  kellő mennyiségben biztosítják a fehérjét és az ásványi anyagokat. Ideális lehet a spárga, hiszen vízhajtó hatásáról ismert. Még egy fontos tanács: lassan és alaposan kell rágni, és csak az étkezésre szabad koncentrálni.

 

Tradicionális kínai orvoslás:
A tradicionális kínai orvoslás gyógyfüvei is segítenek a káros anyagok elleni harcban. A pak choy a vastagbelet tisztítja, a gyömbér tea segíti az anyagcserét és egyidejűleg salaktalanít. A krizantémvirág tea különösen nehéz ételek, vagy sok alkohol után esik jól. Kérjünk tanácsot egy tradicionális kínai orvoslással foglalkozó orvostól.

Az új súlytalanság

 

 

Masszázs:
Itt az idő, hogy kipróbáld a láb reflexzóna masszázst. Elősegíti a méregtelenítési folyamatot, mivel a lábunkon keresztül szabadulhatunk meg a legkönnyebben a méreganyagoktól. Ez mellett pedig érdemes kipróbálni a nyirok elvezetéses masszázs is. A nyomással, körkörös mozdulatokkal végrehajtott masszírozás mozgósítja az idegen anyagok eltávolításáért felelős nyirok rendszert és elvezeti a nyirok folyadékot.

 

Az új súlytalanság

Jóga:
A sápadt bőrszín és a nem tiszta bőr a méregtelenítő kúra leggyakoribb mellékhatásai. A szürke árnyalatú arcszínen segíhett a „méregtelenítő jóga”. Ezek azok a gyakorlatok, amelyek a máj véráramlását és anyagcseréjét stimulálják. A „harapófogó”, a „félig elfordult ülés ” vagy a „tarkón állás” aktiválják a belső erőket a tisztulás érdekében és ismét energiával töltik fel a szervezetet.

 

Az új súlytalanság
 
 

Szauna:
Az izzadásnak a méregtelenítő kúrában csak jó oldala van: a szaunába, vagy gőzfürdőbe járás segíti a méregtelenítést, mivel kiválasztódnak a káros anyagokat a bőrünkön keresztül.

 

Átfogó kúra:
Természetesen sokkal hosszabb ideig is tisztíthatjuk a testünket. Ha van időnk akár egy-három hetes kúrán is részt vehetünk valamelyik méregtelenítő klinikán. Mivel ezek a salaktalanításra és méregtelenítésre specializálódtak, tudják, mire kell figyelni. Az a jó a klinikákban, hogy az ember orvosi felügyelet alatt áll és nem vár el túl sokat a testétől. És még valami: sokkal nagyobb az esély arra, hogy kibírjuk, mint amikor az embernek a lemondáshoz az erőt egyes egyedül kell előteremteni. Ehhez kapcsolódóan legtöbbször nyugtató terápiát és speciális masszázst is ajánlanak, amelyek a hatást fokozzák.

 

 

 

Az új súlytalanságTermék ötlet:

 

TEEKANNE Harmónia a testnek és a léleknek „Pure Beauty”. Ebben a harmonikus gyógytea keverékben a frissítő mentával egyesül a csalán egyedülálló ereje, mely védi a testet az enyhe kiszáradás ellen.

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top