Gasztro

Wellness a csészében

Odakint hideg és fagy. De belül kellemes meleg van. Lágy muzsika gondoskodik a hangulatos légkörről. Rózsaszirmok illatoznak, és apró gyertyák töltik be a teret romantikusan lobogó fényekkel. Egy csésze forró teával ül a pamlagon, és élvezi a harmóniát. Tea, kellemes érzés és szépség, ez az a három dolog, amelyek összetartoznak.

A teázás, életforma

Ahhoz, hogy testnek és lélkenek jót tegyünk, nem kell azonnal valamelyik wellness szállodába mennünk.  Otthon is összhangba hozhatjuk a testünket és a lelkünket. Aki a saját belső szépségét gondozza, annak ragyogása körülöleli a külvilágot is. Az otthoni wellness élmény kulcsa egyszerű: a helyes szemlélet, kellemes légkör és egy csésze, gőzölgő, csodálatosan illatos tea. A tea ebben jóval több, mint egyszerű ital. A tea életforma. A tea fogyasztás az élet élvezetének legmagasabb szintje. Azt jelenti, hogy a testnek és a léleknek valami jót teszünk. A tea minden nap- és évszakban élvezhető. De természetesen éppen most, a hideg hónapokban esik a legjobban a szervezetünknek.

 

A tea szerelmeseinek rituáléja

Wellness a csészébenA teaivás hozzátartozik egy ország kultúrájához. A világon mindenhol egészen pontosan meghatározott szabályok érvényesek, hogy milyen alkalommal milyen teát kell készíteni és azt hogyan kell elfogyasztani.
Japánban a teaivás különleges ceremónia, melyben összefonódik a vallás, a művészet és a filozófia. A teaivás kultusza a lélekharmónián túl szoros kapcsolatban áll az egészséggel. Hosszú idők óta szerepel a tea a népi gyógymódokban. Már korábban is gyakran kapcsolták össze a teát egészségügyi javaslatokkal, például hűtött teás zacskót kell a fáradt szemre fektetni felfrissítésként, a beteg bőrt hideg teával kell lemosni, a napozás közben leégett bőrt teával kell leöblítenünk, hogy enyhítsük a fájdalmat, vagy a fáradt lábakat tea fürdővel kell felfrissíteni.

 

A tea sokoldalú. A tea szerelmesei a különböző fajták és keverékek széles választékát tartják otthon a szekrényükben. A minőség döntő szerepet játszik, a megfelelő fajtát a napszaknak, a hangulatnak, az alkalomnak, vagy a vendég személyiségének megfelelően választja ki az ember.

Wellness a csészében

 

 

De bármily sokrétű is tud lenni a teafogyasztás, az elsődleges és fő tulajdonsága, az íz élménye, ami az élvezeti cikkek közé emeli ezt az italt. A megfelelő környezet kiválasztásával és azzal, hogy nem sajnáljuk rá az időt, tovább fokozható az élvezet. A kiegészítők, a bútorok, a dekoráció, az illat, a muzsika, a fény, egyedülálló, különlegesen kellemes érzéssé olvadnak a tea élvezetével, mely harmóniát hoz a testnek és a léleknek.

 

A hangulatos környezet

Üdítő élvezetté válhat egy csésze tea, ha nem sajnáljuk rá az időt és megfelelő, nyugalmas, csendes, harmóniát közvetítő környezetet választunk hozzá. Persze a leggyakrabban az otthon hangulata a legkedvezőbb.

Wellness a csészében

 

Gőzölgő tea aromája árasztja el az egész helyiséget. Helyezd magad kényelembe, engedd, hogy a teázás varázsa áthassa a lelked, lélegezd be a csodás aromát, lazulj el és engedd, hogy a pillanat varázsa magával ragadjon.  Érezni fogod milyen szép az élet!

Wellness a csészében

 

 

Tiszta üdeség

Hideg és nyirkos délutánon, egy finom csésze tea átmelegíti a testet és a lelket, ellazít és megnyugtat Erre a gyógyteák a legalkalmasabbak. A borsmenta, a mézbokor vagy a rooibos meleget adnak a testnek, a citromfű, a narancsvirág és a mezei macskagyökér különösen lazító hatásúak. Jóleső illat, fenséges íz, kellemes hatás – egy szép, nagy csésze illatos gyógytea olyan, mint egy masszázs a testnek és a léleknek.

 

Wellness a csészében

A gyógyteák a fekete-, vagy a zöldteával szemben nem tartalmaznak koffeint, és sokoldalú íz világgal valamint  különböző élettani folyamatokra ható hatásokkal kaphatóak. Elkészítésük egyszerű: egy zacskó teát, egy csésze forrásban lévő vízzel kell leönteni, és 5 percig állni hagyni. Persze a tea mennyiség egyenesen arányos a tea finomságával: minél több a tea, annál finomabb lesz az ital.

 

Magyarországon különösen a fekete teát kedvelik: minden második elfogyasztott csésze tea, fekete tea. De a gyógyteák (a piac 25 %-a) és a gyümölcsteák (a piac 16 %-a) is nagyon kedveltek. A zöldtea 10 %-os piaci részesedéssel egy nagyon kicsi, de nagyon finom szegmens. A TEEKANNE tea specialistaként minden részpiacon egy sor terméket kínál és a kínálatot folyamatosan bővíti: az új fajtáknak és íz irányzatoknak még a fantázia sem szabhat határt.

 

A tea széppé tesz!

Aki jót tesz a lelkének, automatikusan tesz valamit a szépségéért is. A tea azonban nem csak a feszültségoldás indirekt útján tesz széppé. Sok tea ugyanis kiemelkedően alkalmas fürdővizekbe, borogatásnak, vagy arcpakolásnak.

 

Wellness a csészébenZöldtea:

A zöldteák alkotórészei védenek a szabadgyököktől és lassítják a sejtöregedést. Ezáltal a bőrt is hosszabb ideig tartják fiatalon. Arcvízként a zöldtea gyulladáscsökkentően hat.

Véd a bőrhibák ellen és a friss bőrszínt szolgálja. De vigyázat, hagyd kihűlni a teát, mielőtt azt arcvízként használod.

 

Kamillatea:

Egy kamillás arcgőzölés ideális ahhoz, hogy a bőrt felpuhítsuk, mielőtt eltávolítjuk a hibákat. Szőke hajra a kamillateát öblítőként használhatjuk.

 

Mate tea:

A koffein tartalmú mate tea segít a fogyásban, melynek során stimulálja a zsírégetést és csökkenti az étvágyat.

 

Zsálya tea:

A zsálya tea valódi csodaszer. Gyulladás csökkentő hatása a torokban pl. megelőzi a légzési problémákat. Azon kívül erősíti az ínyt és gátolja a fogak elszíneződését. Így szolgálja a zsálya tea a ragyogó, szép mosolyt.

 

Wellness a csészébenFekete tea:

Új fényt és intenzív tónust adhatunk a sötét hajnak, ha mosás után fekete teával öblítjük. A fekete tea borogatásként felfrissíti a fáradt, dagadt szemet. A leforrázott tea filtert egyszerűen hagyni kell lehűlni, a szemekre fektetni és várni.

 

A tea világa

A tea már maga is majdnem tudomány, és mégis világunk egyik legelterjedtebb kulturális vívmánya. Amilyen idős a tea története, olyan széles az időközben felfedezett fajták skálája is. Kereken 3.000 különböző fajtával a föld legsokoldalúbb és legkedveltebb itala ma a tea. Próbáld ki! Ihatod, vagy külsőleg is alkalmazhatod a teát. A tea – szépség a csészédből.

 

Terméktipp:

 Wellness a csészében

TEEKANNE Zöld tea “Citrom” – egy finom és egészséges teakülönlegesség

A zöld teát Kínában már évezredek óta ízletes italként és a jó közérzet forrásaként tartják számon. Napjainkban természetes antioxidáns tartalma miatt vált népszerűvé, amely segíti a szervezetet a szabadgyökök elleni védekezésben. A “Citrom” zöld tea egy ízletes teakülönlegesség, mely egyesíti a zöld tea kitűnő ízét a citrom friss aromájával.

 

Wellness a csészébenTEEKANNE 8 Herbs – finom teakeverék 8-féle növényből

A TEEKANNE „8 Herbs” nyolcféle gyógyfű finom kompozíciója. A teakeverék készítéséhez csak a legjobb összetevők kerülnek kiválogatásra, ezzel biztosítva annak finom, frissítő ízét. Ez a tea specialitás csészéről csészére ideális üdítőital az egész családnak, fogyaszthatják forrón és hűtve egyaránt.

Összetevők: Rooibos, szederlevél, vasfű, borsmenta, kamilla, édeskömény, édesgyökér, fahéj.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top