Zöldséges pizza |
Hozzávalók:
- 1 adag pizza tészta »
- pizzaszósz »
- 30 dkg brokkoli
- 1 konzerv kukorica
- 1 darab cukkini
- 2 fej lilahagyma
- 4 darab paradicsom
- 40 dkg pizza mozzarella
Elkészítés:
A pizzatésztát megkenjük a pizzaszósszal, rátesszük a rózsákra szedett brokkolit, a kukoricát, a karikára vágott cukkinit, paradicsomot és hagymát.
Sütőbe toljuk, és 15 perc után gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, majd addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Baconszalonnás, tejfölös, lilahagymás pizza |
Hozzávalók:
- 1 adag pizzatészta »
- pizzaszósz »
- 4-5 dl tejföl
- 2 közepes fej lilahagyma
- 1 csomag baconszalonna (150 grammos)
- 30-40 dkg pizza mozzarella
Elkészítés:
A pizzaalapot megkenjük tejföllel. Ráhelyezzük a negyedekre vágott szalonnát és az apróra vagy karikára vágott lilahagymát. Betoljuk a sütőbe, majd 15 perc sülés után rászórjuk a reszelt sajtot, és készre sütjük.
Calzone (töltött, hajtogatott pizza) |
Hozzávalók:
- 1 adag pizzatészta »
- pizzaszósz »
- 30 dkg gépsonka
- 20-25 dkg gomba (vagy egy gombakonzerv)
- 30-40 dkg pizza mozzarella
Elkészítés:
A pizzaalapot kerek sütőformába tesszük, megkenjük a pizzaszósszal. Az egyik felére ráhelyezzük az apróra vágott sonkát, a felszeletelt gombát, és vastagon meghintjük reszelt sajttal.
A széleit átsimítjuk egy kevés vízzel, majd ráhajtjuk a tészta másik felét úgy, hogy félhold alakú pizzánk legyen. A széleket lenyomkodjuk, a tetejét kicsit megszurkáljuk, majd betoljuk a sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük. A tetejére kanalazhatunk a pizzaszószból.