Gasztro

3 villámgyors pizzarecept hétvégére

A pizzarendelés nem olcsó mulatság, ráadásul az így kapott étel íze általában meg sem közelíti a frissen sütött háziét. Próbáld ki három villámgyorsan elkészíthető pizzareceptünket!
 Zöldséges pizza

3 villámgyors pizzarecept hétvégéreHozzávalók:

Elkészítés:

A pizzatésztát megkenjük a pizzaszósszal, rátesszük a rózsákra szedett brokkolit, a kukoricát, a karikára vágott cukkinit, paradicsomot és hagymát.

Sütőbe toljuk, és 15 perc után gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, majd addig sütjük, míg a sajt ráolvad.

 Baconszalonnás, tejfölös, lilahagymás pizza

Baconszalonnás, tejfölös, lilahagymás pizzaHozzávalók:

Elkészítés:

A pizzaalapot megkenjük tejföllel. Ráhelyezzük a negyedekre vágott szalonnát és az apróra vagy karikára vágott lilahagymát. Betoljuk a sütőbe, majd 15 perc sülés után rászórjuk a reszelt sajtot, és készre sütjük.

 Calzone (töltött, hajtogatott pizza)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pizzaalapot kerek sütőformába tesszük, megkenjük a pizzaszósszal. Az egyik felére ráhelyezzük az apróra vágott sonkát, a felszeletelt gombát, és vastagon meghintjük reszelt sajttal.
A széleit átsimítjuk egy kevés vízzel, majd ráhajtjuk a tészta másik felét úgy, hogy félhold alakú pizzánk legyen. A széleket lenyomkodjuk, a tetejét kicsit megszurkáljuk, majd betoljuk a sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük. A tetejére kanalazhatunk a pizzaszószból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top