Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé,
- 250 g héj nélküli fagyasztott gesztenye,
- 100 g margarin, megolvasztva,
- 200 g cukor,
- 4 tojás,
- 80 g liszt,
- 22 cm-es kerek tortaforma.
Elkészítés:
A fagyasztott, héj nélküli gesztenyedarabokat szórd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 1-1,5 dl szükséges hozzá), és főzd legalább 25-30 percen át, amíg a gesztenye teljesen megpuhul. Ekkor krumplinyomóval vagy egy robotgép segítségével pürésítsd. Nem kell, hogy selymes legyen az állaga, maradhatnak benne nagyobb gesztenyedarabkák is. Ez külön ízletessé teszi majd a sütit.
A margarint mikrohullámú sütőben olvaszd fel, és tördeld bele az étcsokoládét, hogy megolvadjon.
A tojások sárgáját és a fehérjét válaszd külön. A fehérjét egy evőkanál cukor hozzáadásával verd fel kemény állagúra, és tedd félre. A tojások sárgáját keverd krémessé a maradék cukorral. Add hozzá a felolvasztott csokoládés vajat, a pürésített gesztenyét, és forgasd bele a tojások keményre vert habját.
Legvégül szitáld bele a lisztet. Vajjal, liszttel előkészített tortaformában 30-35 perc alatt megsül.