Gasztro

Hideg esték, meleg hangulatban

Bár a fehér, pihe-puha hótakaró még várat magára, visszavonhatatlanul megérkezett a tél. Lassan díszkivilágításba borul az egész város, és az ünnepi hangulat mindenkit magával ragad. Ezeket a gyönyörű, meghitt, hosszú téli estéket érdemes kihasználnunk és családi vagy baráti körben eltöltenünk.

Hideg esték, meleg hangulatbanMunkából hazatérve, kissé átfázva, készítsünk egy kényeztető forró teát, és gyűjtsük magunk köré a szeretteinket. Olyan teát válasszunk amelyik, nemcsak az ízlelőbimbóinkat varázsolja el, hanem a testünket is felmelegíti. Ezt egy kis fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, naranccsal vagy éppen gyömbérrel érhetjük el, hiszen ezek a fűszerek nem véletlenül a tél fűszerei. Mindegyik önmagában is átmelegíti a szervezetünket, különböző kombinációi pedig varázslatos téli hangulatba ringatnak bennünket, miközben védik az egészségünket.

A hétvégi estéken sem kell kimozdulnunk a fűtött kuckónkból ahhoz, hogy egy emlékezetes társasági összejövetelben legyen részünk.

Elég, ha meghívjuk a barátainkat egy fergeteges tea party-ra.

Készítünk néhány ízletes szendvicset, finom aprósüteményt, és különböző ízesítésű teákat főzünk.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van kandallónk, gyújtsunk be, és a ropogó tűz hangja mellett élvezzük a barátainkkal töltött időt, ha nem vagyunk ebben a kiváltságos helyzetben, akkor gyújtsunk mécseseket a lakás különböző pontjain, lehetőleg minél többet és különböző illóolajakat párologtassunk, amelyek a téli hangulatot fokozzák. A táncoló láng játéka a falakon és a bútorokon éppen olyan hangulatos tud lenni, mint egy igazi kandalló.

Egy jó estéhez elengedhetetlen a fergeteges hangulat. Válasszunk ezért valami igazán vicces és szórakoztató társasjátékot.
 

A Ki vagyok én? játék például, biztosan mindenkit megnevettet majd. Először is osszunk ki mindenkinek egy kis darab papírlapot, és kérjük meg, hogy írja rá egy ismert ember (rajzfilmhős, politikus, színész, író stb.) nevét. Szedjük össze a papírlapokat, keverjük össze őket egy kalapban és mindenki húzzon egyet. Az általa kihúzott papírt a névvel a közönség felé ragassza a homlokára, és indulhat a játék. Különböző kérdéseket kell feltennie a többieknek, hogy egyre közelebb jusson a megoldáshoz, hogy ki is ő. Amíg a találgatás zajlik biztosan jókat fogunk kacagni.

Ha van kedvünk, az érzékeinkkel is játszhatunk. Nagyon izgalmas lehet ugyanis próbára tenni az ízlelőbimbóinkat.

Hideg esték, meleg hangulatban

 

Töltsünk ki egy bizonyos teafajtából főzött teát 4 pohárba. Üljünk körbe és az első ember kóstolja meg a teát. Miután megízlelte, nem mondhatja meg, hogy milyen teát ivott, akkor sem, ha ő már tudja. Ha ráismert, akkor annyit tesz, hogy elmondja egy jellegzetességét ennek a teának. Ha nem ismert rá, akkor azt kell mondania, hogy “nem tudom, milyen tea volt ez”.

Hideg esték, meleg hangulatbanEzután a második is megkóstolja, és ugyanígy jár el. Tehát, ha felismeri, akkor újabb jellemzőjét mondja el, ha meg nem, akkor jelzi, hogy nem tudja. A harmadik, ha meg tudja mondani, megmondhatja, hogy melyik teáról van szó, ha nem, akkor a negyedik is megkóstolja és próbálkozik. Ha négy kóstolónak nem sikerült felismerni, akkor “szabad a gazda”, vagyis megmondjuk milyen teát kóstoltak, és most a következő négy embernél egy újabb ízpróbával kísérletezünk.

Ennél a játéknál nagyon fontos, hogy több, különböző teafűből készült tea szerepeljen a játékban, melyek között van speciális ízesítésű is. Lehet borsmenta-, hárs-, kamilla-, gyümölcstea, zöld tea, fekete tea vagy ízesített teák. A lényeg a változatosság és a meglepetés.

 

Termék tippünk a hosszú téli estékre:

 

Winter Time:

Finom gyümölcstea keverék meghitt téli estékre. Hagyja magát elbűvölni ezzel a téli teával, mely fenséges keveréke a nap érlelte gyümölcsöknek, és a fahéj és mandulás-sütemény finom ízének.

 

Magic winter:

Téli teaválogatás tartalma 6 féle tea úgymint Irish Cream, Strawberry Sunrise, Winter Time, Magic Moments, Fresh Orange, Earl Grey.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top