Gasztro

Örökké fiatal?

Az örök ifjúságról szóló álom már olyan ősi, mint maga az emberiség. A fiatalság kútját, amelybe ha idősen beleugrunk, fiatalosan frissen jövünk a felszínre, sok fáradozás ellenére eddig még nem találták meg. Semmi baj! Anélkül is menni fog.

Örökké fiatal?„Nem lehetsz mindig 17, Kedvesem, nem lehetsz”, énekelte Chris Roberts az 1970-es években. Sajnos igaza volt. Ha Ön vigyáz a testére, akkor kissé visszatarthatja az idő vasfogát. Mert aki tovább szeretne fiatal lenni és fiatalosan kinézni, annak aktívan tenni is kell ezért. Van néhány tippünk, amelyekkel Ön egyáltalán nem látszik majd idősnek!

 

ALUDJUNK SOKAT!

A hétalvók tovább maradnak fiatalok! Míg alszunk, a bőrünk “ébren” van.

Helyrehozza a környezeti károkat, megújítja a sejteket és kollagént képez, amely feszesnek mutatja a bőrt. A bőr sejtjei éjszaka nyolc-tízszer gyorsabban osztódnak, mint nappal, és az elhalt bőrdarabkák leválnak. Ezért főként a HGH növekedési hormon felelős.

 

MOZOGJUNK SOKAT!

A mozgás feszesíti a kötőszövetet, és frissíti az arcszínt. Aki ad a mozgásra, nemcsak fiatalosabban néz ki, hanem erősíti a szívét és serkenti a vérkeringését. Szinte bármely korcsoport számára ajánlottak az ízületkímélő sportok, mint pl. a kerékpározás, az úszás, a gyors gyaloglás és a gimnasztika.

Örökké fiatal?

 

 

NEVESSÜNK SOKAT!

„Minden nap, amelyen nem nevettünk, elvesztegetett nap”, ezt már Charlie Chaplin is tudta. Nevetéskutatók rájöttek, hogy egy perc nevetés ugyanolyan frissítő, mint 45 perc lazító edzés. Ezenkívül növeli a légzéskapacitást és a vér oxigéncseréjét. És nem utolsósorban a nevetés a pszichére gyakorolt pozitív hatása miatt is fiatalon tart.

 

IGYUNK SOKAT!

A víz nemcsak a lét, hanem a fiatalság elixírje is. Ezt a modellek is tudják, és kinevezték állandó kísérőjüknek a vizes flakont. Mivel elsősorban a szerveket kell vízzel ellátni, folyadékhiány esetén a szervezet a bőrből vonja el a folyadékot. Bőrünk gyűrött és ráncos lesz. Ezért fontos: Igyunk sokat! A legjobb a buborékmentes víz vagy az édesítés nélküli tea. Anti-Aging-Drink-nek különösen alkalmas a zöld tea. A teában található antioxidánsok segítenek a szervezetnek megkötni a szabad gyököket, amelyek többek között gyorsítják a bőr öregedését és rákot is kiválthatnak.

 

TÁPLÁLKOZZUNK HELYESEN!

Egye magát fiatalra! Az étkezési tervben szerepelnie kell a friss gyümölcsnek és zöldségnek, a sovány tejtermékeknek, a teljes kiőrlésű termékeknek, hetente kétszer-háromszor a sovány húsnak, és hetente egyszer-kétszer a halnak. Kerülje a túl sok állati zsiradékot és a cukrot. Fogyasszon viszont elegendő vitamint! Az antioxidánsok is valódi fiatalító szerek, amelyek megkötik a sejteket károsító szabad gyököket.

 

NE DOHÁNYOZZUNK!

A cigaretta miatt öregnek látszanak a dohányosok! A nikotin nemcsak a tüdőre, a szívre, az erekre és az agyra jelent veszélyt, hanem a bőrt is gyorsan öregíti. A cigarettafüstben található káros anyagok ártanak a bőr keringésének, amely miatt a bőr szürke és fakó lesz – és valamivel öregebbnek látszik majd, mind azonos korú nemdohányzó társunké.

 

NE VIGYÜK TÚLZÁSBA A NAPOZÁST!

A napfény fokozza a szervezet védekezőképességét, és szükséges a D vitamin képzéséhez, amely főként a csontfelépítésben játszik fontos szerepet. A napfény nem utolsósorban serkenti a szerotonin nevű boldogsághormon képződését, ezáltal támogatva a jó közérzetet. De a napfény nemcsak boldoggá, hanem öreggé is tesz.

Legalábbis, ha túlzásba visszük a napozást. Ezért az UV-sugarak felelősek. Míg az UV-B-sugarak a fájdalmas leégést okozzák, az UV-A-sugarak hatása csak később jelentkezik. Mélyen a bőrbe hatolva roncsolják a rugalmas rostokat, ezáltal a korai ráncképződésért tehetőek felelőssé. Szabadban ezért mindig használjon a bőrtípusának megfelelő napozószert!

Örökké fiatal?

 

 

KEVESEBB STRESSZT!

Távozz, stressz! Az irodában egész nap idegeskedés van, este pedig még olasztanfolyam, videóeste és a lakás takarítása a program. Egyszerűen nem marad idő a lazításra! Köztudott, hogy ez a stressz nem feltétlenül egészséges. Az már kevésbé, hogy öregít is. Most éppen erre jöttek rá a kaliforniai Berkeley egyetem kutatói. Az 58 tesztelt nő közül, akik leginkább leterhelve érezték magukat, a kevésbé leterheltekkel összevetve biológiailag kb. tíz évvel intenzívebben öregedtek!

 

EDDZÜK AZ AGYUNKAT!

Mivel a fiatalosság nemcsak fiatalos külsőt jelent, az éber szellem is egyszerűen hozzátartozik. Lássa el agyát elegendő folyadékkal, hogy sokáig működőképes legyen. Fontos a mentális edzés is. Rendszeresen tanuljon újat, és serkentse folyamatosan a szürke agysejteket! Így idős koráig frissen tarthatja agyát! Ha hallgat a testére és jót tesz vele, nem lesz szüksége a fiatalság kútjára, és sokat tesz azért, hogy ne csak fiatal legyen hosszú ideig, hanem egészséges is.

 

Termék tipp:

Pure beauty:

Tisztító hatású teakeverék. Fő összetevői zöldtea, csalán, rózsavirág, menta.

 

 

Green tea Peach:

Kiváló zöld tea, mely őszibarack ízesítésével egyesíti a kínai hagyományt a nagyon friss gyümölcsös ízzel. 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top