Hozzávalók:
- 225 g liszt,
- negyed kiskanál sütőpor,
- negyed kiskanál szódabikarbóna,
- 125 g megolvasztott vaj,
- 15 dkg cukor,
- 2 tojás,
- egy narancs leve és reszelt héja,
- 100 ml joghurt,
- 100 g csokoládépasztilla.
A csokoládémázhoz:
- 100 g étcsokoládé,
- egy kiskanál olaj.
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral. Öntsd hozzá a megolvasztott vajat, a kefirt, egy narancs levét és reszelt héját.
Add hozzá a csokoládépasztillákat, keverd el, és kanalazd a muffinformába. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre.
Amikor kihűlt, a tetejét kend meg olvasztott csokoládéval. Ehhez egy kiskanál olaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.