Hozzávalók:
- 300 g liszt,
- fél kiskanál szódabikarbóna,
- egy csipetnyi só
- 125 g margarin (szoba-hőmérsékletű),
- 15 dkg barna cukor,
- 2 egész tojás,
- 125 g gesztenyemassza,
- 5 dkg aszalt meggy vagy áfonya,
- 5 dkg csokoládépasztilla,
- 5 dkg kókuszreszelék,
- 1 dl tej.
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöt locsold le kevés forró vízzel, és hagyd ázni benne.
A muffinformákat vajazd ki, és szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, a kókuszreszelékkel és egy csipetnyi sóval.
A cukrot keverd krémesre a tojásokkal. Reszeld bele a gesztenyemasszát. A tészta állagán kevés tej hozzáadásával lazíthatsz. Ezt a masszát fakanállal forgasd a lisztes keverékhez. Szórd bele a lecsöpögtetett aszalt meggyszemeket, a csokoládépasztillát, és a tésztát kanalazd a muffinformákba. A formákat töltsd meg 2/3 részig.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.