Hozzávalók:
- 15 dkg liszt,
- 15 dkg barna cukor,
- fél kiskanál sütőpor,
- fél kiskanál szódabikarbóna,
- 2 tojás,
- 2-3 evőkanál tej,
- 125 g megolvasztott margarin,
- 0,5 dl kávé,
- 1 kiskanál neszkafépor,
- rum.
A mascarponekrémhez:
- 250 g mascarpone,
- 3-4 evőkanál porcukor,
- keserű kakaópor.
Elkészítés:
A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, egy csipetnyi sóval és a neszkaféval. A cukrot keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a felolavasztott, puha vajat és a főzött kávét. A tésztát lazíthatod egy-két evőkanál tejjel. Fakanállal keverd el a lisztes keverékkel, forgasd át, és kanalazd a muffinformákba. Töltsd meg a formákat 2/3 részig.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.
Amikor kihűlt, locsold meg egy kevés rummal, majd kend be a tetejét a mascarponekrémmel. Ehhez keverd össze a krémsajtot a porcukorral, kend rá a muffin tetejére, és szórd meg keserű kakaóporral.
Fogyasztásig tárold a hűtőben.