Húsevőknek: Juhtúrós-kolbászos melegszendvics |
Hozzávalók:
4 szelet kenyérhez
• 7-10 dkg füstölt kolbász apróra vágva
• 15 dkg juhtúró
• 1 tojás
• 1 paradicsom körszeletekre vágva
• kenyér
Elkészítése:
Az apróra vágott kolbászt összekeverjük a juhtúróval és a felvert tojással, majd a masszát a kenyerekre kenjünk, a tetejükre paradicsomszeletet fektetünk, és betoljuk őket a sütőbe néhány percre.
Friss paradicsommal, paprikával kínáljuk.
Franciás hangulathoz: Melegszendvics Camembert-rel, sonkával és almával |
Hozzávalók:
2 nagy szelet kenyérhez vagy 6 karika bagetthez:
• 12,5 dkg camembert sajt
• 4 nagyobb szelet főtt sonka
• 1 alma – kimagozva, meghámozva, felkarikázva
• vaj
• bors
• metélőhagyma
• kenyér vagy karikákra szeletelt (vastag) bagett
Elkészítése:
Megpirítjuk a kenyeret, majd megkenjünk vajjal. Ráhelyezzük az almaszeleteket, arra a sonkát, végül befedjük a camembert sajttal. Aranysárgára sütjük (grillben és sütőben egyaránt lehet), kevés borssal, aprított metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Vegetáriánusoknak: Aszalt paradicsomos melegszendvics |
Hozzávalók:
4 szelet kenyérhez
• hagymás/fokhagymás kenyér (ha nem kapunk, egyszerű rozskenyér is megteszi)
• 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom – kimérve kapható a nagyobb élelmiszerboltokban
• 5-10 dkg félkemény sajt (edámi, gouda, trappista)
• vaj
Elkészítése:
Megvajazzuk a kenyérszeleteket, majd elhelyezünk rajtuk néhány darab aszalt paradicsomot, hagyva, hogy egy kis olaj is rácsöpögjön. Megszórjuk őket reszelt sajttal, majd betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg ráolvad a sajt (körülbelül 5 perc).