Hozzávalók:
• 1 csirkemell
• 2 csirkecomb
– A páchoz:
• 1 kiskanál mustár
• 2-3 evőkanál méz
• só
• bors
• őrölt kömény
• egy citrom leve
• fél kiskanál piros arany
• 2-3 deci Tokaji aszú
– Konyakos körte:
• 4 evőkanál barna cukor
• 1 evőkanál vaj
• 2 nagyobb körte
• 1 kiskanál őrölt fahéj
• 1 dl konyak
Keverd össze a páchoz a mustárt a mézzel, a citrom levével, Piros Arannyal és ízesítsd a fűszerekkel sóval, borssal, köménnyel. Ezzel kend be a félbevágott csirkemellet, és a combot. Fóliával letakarva, hűtőben érleled egy éjszakán át.
Másnap fektesd egy vajjal kikent tepsibe, vagy jénai tálba, locsold meg borral és süsd pirosra; ötven percig letakarva, majd fedő nélkül, míg szép színe nem lesz.
A körethez karamellizálj 3-4 evőkanál barna cukrot, adj hozzá egy kevés vajat és dobd rá a körteszeleteket. Forgasd át rajta és öntsd fel konyakkal. Párold a körtét puhulásáig.