
Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes méretű sertéscsülök
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 darab babérlevél
A burgonyagombóchoz:
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 tojássárgája
2 evőkanál vaj
néhány szál apróra vágott petrezselyem
só
A mustárszószhoz:
5 evőkanál mustár
3 dl húsleves
2 dl tejszín
1 teáskanál liszt
Míg sül a csülök, készítsük el a burgonyagombócot. A krumplikat tisztítsuk meg, vágjuk kisebb darabokra, és sós vízben főzzük puhára. Krumplinyomón törjük át, majd adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, 1 evőkanál vajat, kevés apróra vágott petrezselymet és a fűszereket. Lobogó, sós vízben főzzük 10 percig. A megfőtt gombócokat tegyük át egy teflonserpenyőbe, és a maradék vajon pirítsuk meg minden oldalukat.
A mustárszószhoz keverjük össze a mustárt a tejszínnel, forraljuk össze, majd adjuk hozzá a húslevest, és egy teáskanál liszttel sűrítsük be. Sózzuk meg ízlés szerint, és kínáljuk a csülök mellé.
Elkészítési idő: kb. 2,5 óra
A januári tartalomból: • Csokoládé a köbön |