Gasztro

AKI SÜT, AKI FŐZ – jöhet kiállításokra

Látott-e már egy asztalon száz féle süteményt? Hallotta-e, hogy halból is készülhet felvágott? Tudja mi a trendi a konyhaművészetben?

És érdekli?

Jöjjön el! Az UKBA cukrászati, sütőipari, gasztronómiai és a FOODAPEST élelmiszeripari kiállításokon a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban – az idén először-, két napra a nagyközönséget is várják!

AKI SÜT, AKI FŐZ - jöhet kiállításokra
Az idén először zajlik együtt a FOODAPEST élelmiszeripari és az UKBA cukrász, és pékipari kiállítás, s szintén először, egy-egy napra megnyitják a szakkiállítás együttest a nagyközönség előtt.

A február 21-i első és a február 24-i utolsó napon várják a háziasszonyokat és háziurakat, az újdonságokra nyitott nagyikat és a kísérletező kedvű papákat, no meg mindenki más, sütni-főzni szerető érdeklődőt a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba.

A látványosságoknak szinte csak díszes előszobája a szokásos termékverseny és díszbemutató, hiszen ebben az évben a közönség szeme előtt zajlanak majd olyan világversenyek, mint a Bocuse d’Or szakácsolimpia, és a Junior Cukrász Világbajnokság.

Világversenyek

A szakácsolimpiának is nevezett Bocuse d’Or hazai válogatóversenyén – február 21-22-én – 8 magyar mesterszakács vesz részt. A zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán mesterszakács, nemzetközi elnöke Charles Tjessem, aki maga is Bocuse d’Or győztes volt korábban.

AKI SÜT, AKI FŐZ - jöhet kiállításokra

A fiatal cukrászok világversenyén február 23-24-én – 12 ország 17 versenyzője – köztük két hazai mester – méri össze tudását.

Minden órában valami más

Az UKBA persze nem lenne UKBA a termékversenyek – pékipari és cukrászati remekművek bemutatója nélkül. Ebben az évben a világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, például a SIAL d’Or Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, Kopcsik Lajos többszörös olimpiai bajnok, Guiness rekorder mestercukrász műalkotásaiból összeállított művészi tárlattal, külföldi mesterek sütésbemutatójával várják a nagyérdeműt.

A Magyar Pékszövetség szervezésében a magyar pékválogatott bemutatja a leginnovatívabb kenyerét, mely a SIGEP 2009-es világkupán első helyezést ér el.

Európa kenyereskosara

AKI SÜT, AKI FŐZ - jöhet kiállításokraMagyarországon először a Pékválogatott közreműködésével elkészül EURÓPA 2,5 méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű péksüteményekig. A bemutató sütéseken és a nemzetközi konferencián Spanyolország, Svédország, Bulgária, Szlovákia, Olaszország, Lengyelország, Németország szakmai képviselői vesznek részt.

A programokról, aktualitásokról részletes információt találnak a www.ukba.hu illetve a www.foodapest.hu internetes oldalakon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top