nlc.hu
Gasztro
Hasán keresztül a férfit… – bohókás ötletek Valentin-napra

Hasán keresztül a férfit… – bohókás ötletek Valentin-napra

Lehetsz okos, lehetsz szép, lehetsz humoros, de igazán a hasán keresztül érhetsz a szívéig. Gasztrotanácsok, -tippek a hódításhoz!

Ha még eddig nem tetted meg, most itt az alkalom! Mikor máskor, mint Valentin-napon? Hívd meg vacsorára, és kápráztasd el!
Legyen az étel különleges, csábító, izgalmas, de mégis egyszerű, gyorsan elkészíthető, mutatós. Mindenre figyelj oda: ne csak az ízek, hanem az illatok is kapjanak szerepet, legyen hangulata a világításnak, és gondosan válassz italt is az ételek mellé!

Tudatosan készülj, döntsd el, hogy aznap este te kinek a bőrébe bújsz. Milyen nőként akarod elkápráztatni a férfit, aki fontos neked?

Romantikus. A törékeny virágszál, aki már az oviban is az esküvői ruhájáról ábrándozott. Csak könnyedén, lehetsz hercegnő a herceg oldalán!

A leendő családanya. A kalandok kora lejárt, elég volt! Szeretne biztos és tartós szerelmet, főztjével érettséget és komoly szándékot fejez ki.

A szerető. A főzéssel is gyönyörködtetni akar, úgy, ahogy egy buja tánc közben egymás után szabadul meg a ruháitól. Az étlapon gátlásokat feloldó alkohol, citromlével puhított húsok, mézbe forgatott tekercsek és a sürgető desszert…

Az utazó. Vigyél magaddal! kéri –, ahova akarsz, csak el innen! Elég a napi rutinból, a megszokásból! Asztalán egy személyre szóló meghívás egy világ körüli kalandra.

A lenyűgöző. A legjobb pillanat volt a találkozásra a kettejüké. Ennél nem több. A vacsorával viszont kápráztatni akar, hogy ezután ő legyen a csodálat tárgya maga, hogy mindenkinek vele dicsekedjen. A szerelem sokszor látványon és pillantáson múlik. Mutasd az új arcodat!

A játékos. A férfiak vágya, az ezerarcú nő. A rendhagyó menü megmutatja, hogy a hagyományos alapanyagokból mi minden újat, mi mást lehet kihozni. A szerelem is állandó megújulás.

                                             • Valentin-napi menü ráadással két főre •

Kezdetnek valami fanyar és különleges, akár egy titokzatos tánc…

Hasán keresztül a férfit... - bohókás ötletek ValentinraHideg avokádó- és grépfrútleves kókusztejjel

A recept igazából egy gyümölcssaláta, de első fogásként érdemes tálalni, mert nem annyira édes. Kezdetben az íz kicsit jellegtelen, néhány kanál után azonban kifinomult és rafinált. Nem lehet abbahagyni!

Hozzávalók:
• 1 grépfrút (rózsaszín)
• 1 banán
• 1 doboz kókusztej (4 dl)
• 2 kardamomtok

Vágd félbe a grépfrútot, vájd ki a húsát egy salátástálba úgy, hogy a darabok nagyjából maradjanak egészben. A banánt karikázd a grépfrútra, és az avokádót is darabold hozzá. Öntsd rá a kókusztejet, keverd össze, és tedd negyedórára a mélyhűtőbe. Törd fel a kardamomtokot, és a magokat szórd a levesbe. Máris tálalhatod!

Sajtos pulykatekercs szezámmagba forgatva

Hasán keresztül a férfit... - bohókás ötletek ValentinraKis tekercsek vékony pulykahúsból, a belseje lágy, kívülről ropogós burok borítja. Most mézbe forgatva ajánljuk – jól kiemeli a sajt ízét, de egy pikáns szósszal is kitűnő.

Hozzávalók:
• 3 vékony szelet pulykahús
• 2 evőkanál őrölt kömény
•10 dkg ementáli sajt
• 4 evőkanál szezámmag
• 2 evőkanál méz
• só, frissen őrölt bors

Nagyon vékonyra verd ki a a pulykahúst. A húsok mindkét oldalát szórd meg sóval, borssal, köménnyel. Minden szeletből vágj három csíkot. A sajtot darabold kilenc rudacskára. A hússal tekerd körbe a sajtrudakat, majd egy tálon forgasd bele a szezámmagba. Serpenyőben egy kevés olajon hirtelen süsd ki oldalanként egy-egy percig. Azonnal tálalhatod, amíg a sajt még olvadós, locsold meg mézzel.

Lágy csokoládés-gesztenyés tészta narancskarikákkal

Hasán keresztül a férfit... - bohókás ötletek ValentinraEnnél egyszerűbb már nem is lehetne! A tészta jól formázható, a rétegek pedig olyan érzékien váltják egymást, hogy lehetetlen neki ellenállni!

Hozzávalók:
• 10 dkg étcsokoládé (lehet naranccsal ízesített is)
• 25 dkg gesztenyemassza
• 2 nagy narancs
• 5 dkg vaj
• 1 tojás
• liszt

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Olvaszd össze gőz fölött a vajat és a feldarabolt csokoládét. Keverd össze a gesztenyemasszával. Adj hozzá egy tojást, öntsd kivajazott, kilisztezett sütőformába. Süsd 20-30 percig. Akkor jó, ha a közepe még lágy, meleg, de a beleszúrt tűre nem ragad rá. Várd meg, amíg kihűl. Vágd le a narancsok héját úgy, hogy a fehér részt is távolítsd el róla. Szeleteld vastag karikákra. A tésztából szúrj ki pogácsaszaggatóval egy akkora kört, mint a narancsszeleted. Kézzel kicsit formázd, majd rétegezd egymásra felváltva a narancsot és a tésztalapokat. Díszítsd narancshéjjal és csokiöntettel.

Hasán keresztül a férfit... - bohókás ötletek ValentinraHa a vacsora pazarul sikerült, fel kell készülnöd arra, hogy a reggelit is két személyre kell elkészítened! Pluszrecepttippünk egy régi kedvenc új köntösben. Elronthatatlan és izgatóan finom!

Bundás kalács cseresznyeszósszal

Hozzávalók:
• 2 szelet kalács
• 1 kis doboz cseresznyekonzerv lével együtt (meggyel is nagyon finom!)
• 4 evőkanál cukor
• 1 tojás
• 3 evőkanál tej
• 2 nagyobb diónyi vaj

Egy kisebb lábosba öntsd a cseresznyét, 4 evőkanálnyi levet és a cukrot. Keverd össze, majd kis lángon főzd, amíg be nem sűrűsödik. Közben mélytányérban verd fel a tojást, add hozzá a tejet és 2 evőkanál cukrot. Mártsd bele a kalácsszeletek mindkét oldalát. Serpenyőben olvaszd fel a vajat, süsd meg a kalácsok mindkét oldalát. Tányérra szedve add hozzá a cseresznyés szirupot. Szórd meg cukorral.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top