Gasztro

Böjtölj velünk! Tojásos galuska kelbimbóval

Böjt idején sem kell lemondanunk a finom ízekről! Például a jól bevált tojásos galuskát is meg lehet egy picit bolondítani.

Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg liszt
• 40 dkg kelbimbó
• 5 tojás
• 1 dl tejföl
• 1 teáskanál só

A lisztből két tojással és kevés vízzel keverjünk lágy galuskatésztát. Forrásban lévő sós vízbe szaggassuk ki a galuskát, majd szűrjük le, és tegyük egy kevés olajjal kikent serpenyőbe. Míg szaggatjuk a galuskát, a kelbimbókat pároljuk meg. A maradék három tojást sóval, tejföllel keverjük el, és öntsük a galuskára. Forgassuk alaposan össze, majd keverjük hozzá a párolt kelbimbókat is.

Elkészítési idő: 40 perc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top