Gasztro

Böjtölj velünk! Polenta pirított zöldségekkel

Böjt idején sem kell lemondanunk a finom ízekről! Annak ellenére laktató, hogy nincs benne hús. Sőt, lisztérzékenyek is ehetik, mert gluténmentes.

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg kukoricadara
4 dl tej
2 dl víz
1 gerezd fokhagyma

A feltéthez:
fél póréhagyma
fél padlizsán
fél cukkini
olívaolaj
1 darab paradicsom, kockára vágva
10 dkg reszelt parmezán
só, bors, kakukkfű

Egy lábasban melegítsük fel a tejet, öntsük hozzá a vizet, forraljuk fel, majd apránként adjuk hozzá a kukoricadarát, a zúzott fokhagymát és 1 mokkáskanál sót. Folytonos kevergetés közben főzzük, míg össze nem sűrűsödik. Egy kisebb tepsit vajazzunk ki, és öntsük bele a forró darát. Hagyjuk kihűlni, közben majd szépen meg is szilárdul.

A zöldséges feltéthez vágjuk apróra a zöldségeket, és egy kis olívaolajon pirítsuk át őket. Sózzuk, borsozzuk meg, tegyünk rá egy kis kakukkfüvet. A kihűlt polentából pogácsaszaggatóval vagy pohárral vágjunk ki kis korongokat, és halmozzuk rájuk a zöldséges ragut. A tetejére szórjunk reszelt parmezánt.

Elkészítési idő: 50 perc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top