Hozzávalók 4 személyre:
kb. 80-90 dkg sütőtök
1 nagyobb fej hagyma, aprítva
2 gerezd zúzott fokhagyma
12 dkg kerekszemű rizottórizs (arborio)
2 dl fehérbor
6-7 dl húsleves
4 dkg parmezán
5 dkg vaj
só, frissen őrölt bors
olívaolaj
A sütőtököt negyedekre vágjuk, a magját kikaparjuk, és sütőben fólia alatt 40 percet sütjük. Közben a rizottóhoz az olívaolajon megpirítjuk a rizst, felöntjük a fehérborral, majd az alaplé folytonos adagolása mellett puhára főzzük. A félig megpuhult, kissé kihűlt sütőtököt kisebb kockákra vágjuk, megsózzuk, és kevés olajon a hagymával, fokhagymával átforgatjuk. Hozzákeverjük a rizottóhoz, belekeverjük a vajat, és borsot őrlünk a tetejére. Néhány percig fedő alatt pihentetjük, majd parmezánnal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 55 perc