A húsvét előtti 40 napos böjtöt érdemes kipróbálni! A húshagyó időszak a visszafogott táplálkozást szolgálja. A legfontosabb szabályait – minél kevesebb hús fogyasztása, tartózkodás a nagy lakomáktól, alkoholtól – nem nehéz betartani, a 40 napos fegyelmezettséget tested-lelked meghálálja! Mostantól naponta egy receptötlettel segítünk, hogy húsvétra te is megújulhass! Az összes receptünkért katt ide! » |
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg szélesmetélt (tagliatelle)
20 dkg dió
2 dl tejszín
1 dl olívaolaj
1 dl félszáraz fehérbor (el is hagyható)
só, bors, szerecsendió
10 dkg fenyőmag
A tésztát forró, sós vízben főzzük ki, szűrjük le. A diót pirítsuk meg, majd ha kihűlt, törjük durvára. Az olívaolajat, a tejszínt és a bort kézi habverővel keverjük össze, reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót. Ízesítsük sóval, borssal. Az összetört diót tegyük turmixgépbe, és apránként adjuk hozzá a tejszínes-boros-olajos keveréket. A mártást öntsük a tésztára, a tetejére pedig szórjunk pirított fenyőmagot.
Elkészítési idő: 30 perc