Gasztro

Böjtölj velünk! Fenyőmagos-diós szélesmetélt

Böjt idején sem kell lemondanunk a finom ízekről! Sőt, ez a húsmentes étel pillanatok ellenére elkészül.

A húsvét előtti 40 napos böjtöt érdemes kipróbálni! A húshagyó időszak a visszafogott táplálkozást szolgálja. A legfontosabb szabályait – minél kevesebb hús fogyasztása, tartózkodás a nagy lakomáktól, alkoholtól – nem nehéz betartani, a 40 napos fegyelmezettséget tested-lelked meghálálja! Mostantól naponta egy receptötlettel segítünk, hogy húsvétra te is megújulhass!
Az összes receptünkért katt ide! »

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg szélesmetélt (tagliatelle)
20 dkg dió
2 dl tejszín
1 dl olívaolaj
1 dl félszáraz fehérbor (el is hagyható)
só, bors, szerecsendió
10 dkg fenyőmag

A tésztát forró, sós vízben főzzük ki, szűrjük le. A diót pirítsuk meg, majd ha kihűlt, törjük durvára. Az olívaolajat, a tejszínt és a bort kézi habverővel keverjük össze, reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót. Ízesítsük sóval, borssal. Az összetört diót tegyük turmixgépbe, és apránként adjuk hozzá a tejszínes-boros-olajos keveréket. A mártást öntsük a tésztára, a tetejére pedig szórjunk pirított fenyőmagot. 

Elkészítési idő: 30 perc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top