Hozzávalók 4 személyre:
- 1 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3 tojás
- 1 szál póréhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- szerecsendió, bors, tengeri só
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 15 dkg vaj
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleütjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végük kézzel összegyúrjuk, és golyót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek, laposabb tortaformába simítjuk.
A tejet, a tejszínt, a tojást, a reszelt sajtot és a karikára vágott póréhagymát a fűszerekkel és egy kevés sóval alaposan összekeverjük. Az így kapott masszát a tésztába öntjük, és légkeveréses sütőben 170 C fokra, normál sütőben 190 C fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt megsütjük.