Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 nagy padlizsán
- olívaolaj, só, bors
Az öntethez:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 zöldcitrom leve
- 1 kicsi fokhagymagerezd, reszelve
- ujjnyi friss gyömbér, reszelve
- fél friss chilipaprika, kimagozva, aprítva
- 2 teáskanál cukor
- pirított szezámmag
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánokat közepesen vastag (1,5 cm-es) karikákra szeleteljük. Alufóliával bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal, megszórunk kevés sóval, borssal, és rátesszük a padlizsánkarikákat. A tetejüket szintén megkenjük az olajjal. 20 perc alatt pirosra sütjük (kb. 15 perc után megfordítjuk).
Amíg sül, elkészítjük a dresszinget: összekeverjük az összes hozzávalót.
A sült padlizsánra locsoljuk, tetejét megszórjuk pirított szezámmaggal. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.