Gasztro

Böjtölj velünk! Rizottó erdei gombával

Böjt idején sem kell lemondanunk a finom ízekről! A megszokott rizottót például elkészíthetjük gombával is, vargányával igazán különleges lesz az íze.


Hozzávalók:

  • 1 adag alaprizottó
  • 30 dkg erdei gomba (mirelit gombakeverék is jó)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld, apróra vágva
  • só, bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
Rizottó erdei gombával

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megmosott gombákat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Amikor a gomba megpuhult, hozzákeverjük a rizottóhoz.

Tálaláskor parmezánt is szórhatunk a tetejére.

Tipp: Még finomabb, ha vargányával készítjük el, szezonban frissből, azon kívül pedig szárítottból.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top