Hozzávalók:
- 20 dkg cheddar sajt
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 4 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor snidling
- friss kakukkfű és bazsalikom
- só
Elkészítése:
Aprítsuk fel a zöldfűszereket. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a lisztet, a tejet, a tejszínt, az egész tojásokat, sózzuk, majd alaposan keverjük össze a folyékony tésztát. Keverjük hozzá a lereszelt sajtot és a zöldfűszereket.
A masszát öntsük egy kivajazott tűzálló tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig süssük.
Tipp: Böjt időszkon kívül könnyű előételként is asztalra tehetjük, többféle keménysajtból készíthetjük. |
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 40 óra
1539 kcal (az egész sajttorta)