Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg száraz kenyér
• liszt
• 1 tojás
• tej
• só, bors
• parmezán
• 25 dkg húsos füstölt szalonna
• 8-10 szál zsályalevél
• 2 gerezd fokhagyma
• 10 dkg parmezán
• olívaolaj
Áztassuk be a tejbe a száraz kenyeret, ha megpuhult, facsarjuk alaposan ki. Adjunk hozzá egy egész tojást és annyi lisztet, hogy formázható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük frissen reszelt parmezánnal. Formázzunk diónyi gombócokat a tésztából, majd főzzük ki őket lobogó sós vízben. Akkor főtt meg, ha feljönnek a víz tetejére.
A szalonnát vágjuk egész apró kockákra, kis olívaolajon kezdjük el pirítani. Ha már majdnem kész, az utolsó 1-2 percre adjuk hozzá a zsályaleveleket és a felaprított fokhagymát. A kifőtt és lecsepegtetett gombócokat szedjük a szalonnára, 1-2 percig pirítsuk őket együtt. Reszelt parmezánnal tálaljuk!
Elkészítés: 25 perc
Főzés: 10 perc
A márciusi tartalomból:
• Húsvétoljon Kovács Lázárral |