Hozzávalók 25-30 darabhoz:
• 25 dkg juhtúró
• 10 dkg tejföl
• 2 tojássárgája + a kenéshez
• 1 kávéskanál só
• 2 dkg élesztő
• 38 dkg liszt
• 1 evőkanál cukor
• 1 dl langyos tej
• 4 dkg puha vaj
A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és egy pici liszttel. A többi hozzávalót egy tálban elkeverjük, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét tojással megkenjük, a kés hegyével berácsozzuk, majd lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradékot összegyúrva ugyanígy járunk el mindaddig, míg a tésztánk elfogy. Sütőpapírral fedett vagy zsírozott tepsire (kis távolságokat hagyva) helyezzük a pogácsákat, majd langyos helyen megkelesztjük őket (kb. 20 perc).
170 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
• Elkészítési idő: 25 perc
• Kelesztés: 20 perc
• 1 darab 74 kcal
A márciusi tartalomból:
• Húsvétoljon Kovács Lázárral |