Gasztro

A tejtermékek királya

Ősidők óta szeretjük, készítjük és fogyasztjuk a tejtermékeket, pedig a magyar népet nem sorolják kifejezetten a "sajtnemzetek" közé. Vagy mégis?

A tejtermékek királya
A honfoglaló magyarság életében nagy szerepet játszott az állattartás, hiszen a dombos-hegyes vidéken ez volt a fő megélhetési forrás. Nemcsak a földművelésben vették hasznát a háziállatoknak, hanem az élet minden területén, hiszen ruházatukhoz is alapanyagként szolgált.

Táplálkozásuk alapját a hús- és tejtermékek jelentették, melyeket sokoldalúan készítették el. Legyen a sajt kerek, lyukas kemény, egy biztos: nem hiányozhatott az asztalról.

Az évszázadok során a sajtkészítés mit sem változott a rohamosan fejlődő technikához képest. Régebben a sajtkészítők kis településeket, falukat szolgáltak ki, mára már a sajtgyárak egész régiókhoz képesek igazítani a gyártást.

A Tolnatej Zrt. Magyarország legnagyobb félkemény sajt gyártó társasága, amely a magyarországi piacon igen előkelő helyet foglal el, hiszen a félkemény sajtok piacából több, mint 30%-os részesedést “harcolt” ki. Nemcsak a magyar kereskedelmi láncokat, kis- és nagykereskedéseket hódította meg, mivel határon túli partnereknek is rendszeresen szállít trappista, gouda, edami sajtot, vajkrémet, savóport és sovány tejport. A régióban a második legnagyobb gazdasági társaság, amely számtalan munkalehetőséget biztosít a környéken lakóknak. A Tolnatej Zrt. szigorú minőségi és higiéniai ellenőrzésekkel biztosítja a kiváló minőséget, alkalmazkodva a gyorsan változó vevői igényekhez.

A tejtermékek királyaA több, mint 5 évtizedes tapasztalattal rendelkező cég, azon kevesek közé tartozik, mely 100%-ban magyar tulajdonú. Szakértelme és innovatív újdonságai segítségével dinamikus fejlődést mutat.

A magyar beszállítók legjobb minőségű alapanyagaiból évi 140 millió liter extra minőségű tej kerül feldolgozásra – a 11.000 tonna kapacitású sajtüzemben -, ezzel biztosítva a kiváló minőséget és a tejtermékek széles választékát.

Termékek:

  • Friss termékek: tej, kakaós tej, túró, kefir, tejföl
  • Vaj és vajkészítmények
  • Desszert: Tolle Rolád
  • Félkemény sajtok: trappista, trappista light, füstölt ízű trappista, edami, óvári, gouda, tolnai, csemege, parenyica
  • Ömlesztett termékek: kördobozos cikkelyes készítmények, sajtkrémek
  • Porított termékek: tejpor, savópor
A tejtermékek királya

A tejtermékeket egységesen Tolle néven hozták forgalomba, melyek az ország egész területén megtalálhatók az egészséges és harmonikus táplálkozás jegyében. A Tolle márkanév garancia a kiváló minőségre, megbízhatóságra, a remek ízre és az állandó megújulásra.

A tejtermékek királya

 

További információk!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top