Hozzávalók 5 főre:
8 dkg Tolle vaj
1 db Póréhagyma
40 dkg Burgonya
2 db Zöldségleves kocka
2 dl Tejszín
1 dkg Reszelt szerecsendió
10 dkg Tolle Gouda sajt
3 db Kifli
2 gerezd Fokhagyma
2 dkg Só
Elkészítés:
Vajat olvasztunk és a felkarikázott póréhagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a reszelt sajt 2/3 részét és felöntjük 1,5 l vízzel. Ízesítjük a szerecsendióval, sóval, zöldségkockákkal és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ezután leturmixoljuk a levest és tejszínnel dúsítjuk. Elkészítjük a levesbetétet: a kifliket felkarikázzuk, megpirítjuk, majd vajon megfuttatott, apróra vágott fokhagymával meglocsoljuk. Reszelt sajtot pirítunk rá és tálaláskor a forró sajtkrém leves tetejére tesszük.